„Nu discrimina când angajezi” – Campanie realizată în cadrul proiectului „Și noi avem dreptul la muncă!”

„Nu discrimina când angajezi” – Campanie realizată în cadrul proiectului „Și noi avem dreptul la muncă!”

Campania ,,Nu discrimina când angajezi”, realizată de partenerii noștri de la Agenția de Consultanță și Afaceri Română – ACAR în cadrul proiectului ,,Și noi avem dreptul la muncă!”, este o campanie de informare, promovare și conștientizare care are ca obiectiv schimbarea atitudinilor sociale cu privire la grupurile vulnerabile în vederea  facilitării accesului la ocupare și integrării acestora pe piața muncii.

Campania urmărește promovarea grupurilor vulnerabile din grupul țintă al proiectului ,,Și noi avem dreptul la muncă!”, persoane de etnie romă și persoane cu dizabilități, care au dificultăți în găsirea unui loc de muncă, cât și promovarea și diseminarea de informații în cadrul potențialilor angajatori și a angajaților acestora, menite să crească nivelul de conștientizare în legătură cu dificultățile pe care le au categoriile vulnerabile în accesarea și menținerea unui loc de muncă.

Discriminările la angajare și în relațiile de muncă sunt destul de des întâlnite în România iar campania ,,Nu discrimina când angajezi” urmăreşte să mărească sensibilitatea publicului cu privire la acest subiect şi să scoată în evidență beneficiile diversității la locul de muncă.

Campania ,,Nu discrimina când angajezi” promovează șansele egale la angajare și atrage atenția asupra prejudecăților, stereotipiilor și a etichetării care fac parte din viața cotidiană. Mesajele campaniei scot în evidență calitățile și abilitățile persoanelor care aparțin grupurilor vulnerabile și subliniază avantajele de care ar putea beneficia angajatorul: ,,Angajează după ce știu. Nu după cine sunt.’’

Obiectivul general al proiectului ,,Și noi avem dreptul la muncă!” constă în îmbunătățirea integrării grupurilor vulnerabile  (800 de persoane de etnie romă și 100 de persoane cu dizabilități) și eliminarea barierelor cu care aceste grupuri se confruntă în încercarea lor de a obține un loc de muncă și de a se integra în societate, prin furnizarea de servicii de consiliere, orientare profesională şi cursuri de calificare/recalificare adaptate nevoilor particulare ale grupului ţintă.

11 august 2015

Comments 1


  1. nechita elena

    Buna ziua as dori si eu sa ma inscriu la curs am 7 clase.CU cine pot lua si eu legatura .0723731015 astept un raspuns va multumesc

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *