Au reînceput ÎNSCRIERILE pentru cursurile gratuite de „Consilier vocațional”

Forum Group va organiza, începând din a doua parte a lunii octombrie 2015, cursuri gratuite de specializare în ocupația de Consilier Vocațional (cod COR 242315). Cursurile se desfășoară în cadrul proiectului „Și noi avem dreptul la muncă!” și se adresează angajaților instituțiilor și organizațiilor cu rol în sprijinirea grupurilor vulnerabile, cu domiciliul sau reședința în regiunile de implementare a proiectului: București-Ilfov, Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) și Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare și Sălaj).

Înscrierile au loc în perioada 28 septembrie – 09 octombrie, iar documentele necesare sunt:
• Copie CI/BI;
• Copie certificat naștere;
• Copie certificat căsătorie/divorț (în cazul în care numele din certificatul de naștere este diferit de cel din CI/BI);
• Copie diplomă de licență (sau adeverință în cazul în care nu a fost încă eliberată diploma);
• Curriculum Vitae (CV) – format Europass în limba română;
• Adeverință de angajare sau copie convenție de colaborare din care să reiasă că sunteți angajat al unei instituții sau organizații cu rol în sprijinirea grupurilor vulnerabile;
• Scrisoare de motivație pentru participarea la curs (maximum 1 pagină).

De asemenea, participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani. Cursurile se vor întinde pe o durată de 60 de ore, iar la finalul acestora, participanții vor primi un certificat de formare profesională recunoscut de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, dar și în Uniunea Europeană.

LOCURI LIMITATE!
Pentru înscrieri și detalii, ne puteți contacta la:
E-mail: cursuri@forumgroup.ro
Tel: 0722.329.152

„Nu discrimina când angajezi” – Campanie realizată în cadrul proiectului „Și noi avem dreptul la muncă!”

Campania ,,Nu discrimina când angajezi”, realizată de partenerii noștri de la Agenția de Consultanță și Afaceri Română – ACAR în cadrul proiectului ,,Și noi avem dreptul la muncă!”, este o campanie de informare, promovare și conștientizare care are ca obiectiv schimbarea atitudinilor sociale cu privire la grupurile vulnerabile în vederea  facilitării accesului la ocupare și integrării acestora pe piața muncii.

Campania urmărește promovarea grupurilor vulnerabile din grupul țintă al proiectului ,,Și noi avem dreptul la muncă!”, persoane de etnie romă și persoane cu dizabilități, care au dificultăți în găsirea unui loc de muncă, cât și promovarea și diseminarea de informații în cadrul potențialilor angajatori și a angajaților acestora, menite să crească nivelul de conștientizare în legătură cu dificultățile pe care le au categoriile vulnerabile în accesarea și menținerea unui loc de muncă.

Discriminările la angajare și în relațiile de muncă sunt destul de des întâlnite în România iar campania ,,Nu discrimina când angajezi” urmăreşte să mărească sensibilitatea publicului cu privire la acest subiect şi să scoată în evidență beneficiile diversității la locul de muncă.

Campania ,,Nu discrimina când angajezi” promovează șansele egale la angajare și atrage atenția asupra prejudecăților, stereotipiilor și a etichetării care fac parte din viața cotidiană. Mesajele campaniei scot în evidență calitățile și abilitățile persoanelor care aparțin grupurilor vulnerabile și subliniază avantajele de care ar putea beneficia angajatorul: ,,Angajează după ce știu. Nu după cine sunt.’’

Obiectivul general al proiectului ,,Și noi avem dreptul la muncă!” constă în îmbunătățirea integrării grupurilor vulnerabile  (800 de persoane de etnie romă și 100 de persoane cu dizabilități) și eliminarea barierelor cu care aceste grupuri se confruntă în încercarea lor de a obține un loc de muncă și de a se integra în societate, prin furnizarea de servicii de consiliere, orientare profesională şi cursuri de calificare/recalificare adaptate nevoilor particulare ale grupului ţintă.

11 august 2015

Campania ”Angajează-te să nu discriminezi”

În perioada mai-iulie 2015, în cadrul proiectului „Şi noi avem dreptul la muncă!”, s-a desfățurat caravana „Angajează-te să nu discriminezi”. Campania, organizată de partenerul nostru  CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate a avut ca scop comunicarea cu angajatorii privind combaterea discriminării şi sprijinirea acestora pentru un bun management al diversităţii în organizaţiile lor. Astfel, s-au organizat 9 evenimente pe tema diversităţii în regiunile Sud-Muntenia şi Bucureşti-Ilfov: trei dintre ateliere au avut loc în Bucureşti, câte un atelier fiind organizat şi în judeţele Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Prahova şi Teleorman.

În contextul campaniei, participanţii, specialişti în resurse umane şi nu numai, au conştientizat dificultatea persoanelor din categorii vulnerabile de a fi acceptate şi integrate într-un mediu de lucru. Angajatorii prezenţi la ateliere au dobândit o mai bună înţelegere a situaţiilor de discriminare şi excludere cu care aceste categorii de persoane se confruntă la angajare sau la locul de muncă şi şi-au manifestat intenţia de a dezvolta iniţiative noi, menite să atragă şi să menţină angajaţi cât mai diverşi. Discuţiile din cadrul atelierelor s-au concentrat în jurul unor exemple concrete de discriminare, cât şi asupra unor date relevante pentru situaţia existentă în prezent în România.

 ”Și noi avem dreptul la muncă!” ( ID 143094) este un proiect implementat de FORUM GROUP, în parteneriat cu Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE, Asociația Eduteco și Agenția de Consultanță și Afaceri Română. Acesta are ca obiective îmbunătățirea integrării persoanelor cu dizabilități și persoanelor de etnie romă, eliminarea barierelor cu care aceștia se confruntă în obținerea unui loc de muncă și integrarea lor în societate.

4 august 2015

Daniela Vișoianu, managerul proiectului „Și noi avem dreptul la muncă!”, a vorbit la Antena1 Călărași despre condiția persoanelor vulnerabile

Pe data de 11 iulie 2015, Daniela Vișoianu, manager proiect „Și noi avem dreptul la muncă!”, împreună cu Iulia Hălăngescu, mentor dezvoltare personală, din partea CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, organizație partener în cadrul proiectului au prezentat la Antena 1 Călărași rezultatele proiectului „Și noi avem dreptul la muncă!” și despre condiția grupurilor vulnerabile din România.

„Acest proiect este unul cu servicii integrate: lucrăm la dezvoltarea persoanelor din grupurile vulnerabile, la informarea și consilierea acestora, astfel încât să opteze pentru calificările care li se potrivesc. De asemenea, lucrăm mult cu comunitatea din care fac parte persoanele respective, ca să se schimbe percepția. Am intrat în contact și cu angajatori pentru a-i face să înțeleagă că interesul lor în a angaja persoane vulnerabile nu trebuie să fie neapărat financiar, ci uman”, Daniela Vișoianu.

„Stă în măiestria fiecăruia să lucreze cu acești oameni vulnerabili. Am observat că persoanele cu dizabilități, de exemplu, sunt persoane foarte puternice și optimiste. Te conectezi cu ei atunci când le scoți în evidență abilitățile, nu dizabilitatea”, Iulia Hălăngescu, mentor dezvoltare personală.

„Nimeni nu e fericit dacă nu are un loc de muncă sau dacă nu poate apela la un serviciu medical. În acest proiect, am calificat deja 885 de persoane, dintre care 700 nu au 8 sau 10 clase. Oamenii aceștia au primit acum prima identitate socială”, Daniela Vișoianu, manager proiect.

Urmăriți mai jos toată înregistrarea emisiunii din 11 iulie.

12 iulie 2015

Prezentarea rezultatelor parțiale ale proiectului ”Și noi avem dreptul la muncă!”

CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate organizează conferința de prezentare a rezultatelor parțiale ale proiectului ”Și noi avem dreptul la muncă!”, implementat în parteneriat cu Forum Group, în calitate de beneficiar, Eduteco și Agenția de Consultanță în Afaceri.  Evenimentul va avea loc  Joi, 14 Mai 2015 la Hotel Ibis Palatul Parlamentului, Sala Mihai Eminescu, orele 09.30- 17.00.

Conferința ”Visurile nu pot fi oprite – Povești cu oameni care au crezut în ei înșiși” își propune să aducă în discuție o altfel de abordare în implementarea proiectelor care au ca beneficiari persoane de etnie romă și persoane cu dizabilități.

În cadrul conferinței va fi prezentată și o modalitate inedită de a comunica cu publicul larg despre situația persoanelor care fac parte din categorii vulnerabile: un film conținând o serie de interviuri cu oameni care au depășit barierele discriminării în viața personală și profesională. Invitații vor putea participa și la două ateliere despre modalități și soluții care să ajute în lucrul cu persoane aparținând unor grupuri vulnerabile.

 ”Și noi avem dreptul la muncă!” este un proiect care are ca obiective îmbunătățirea integrării persoanelor cu dizabilități și persoanelor de etnie romă, eliminarea barierelor cu care aceștia se confruntă în obținerea unui loc de muncă și integrarea lor în societate.