Daniela Vișoianu, managerul proiectului „Și noi avem dreptul la muncă!”, a vorbit la Antena1 Călărași despre condiția persoanelor vulnerabile

Daniela Vișoianu, managerul proiectului „Și noi avem dreptul la muncă!”, a vorbit la Antena1 Călărași despre condiția persoanelor vulnerabile

Pe data de 11 iulie 2015, Daniela Vișoianu, manager proiect „Și noi avem dreptul la muncă!”, împreună cu Iulia Hălăngescu, mentor dezvoltare personală, din partea CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, organizație partener în cadrul proiectului au prezentat la Antena 1 Călărași rezultatele proiectului „Și noi avem dreptul la muncă!” și despre condiția grupurilor vulnerabile din România.

„Acest proiect este unul cu servicii integrate: lucrăm la dezvoltarea persoanelor din grupurile vulnerabile, la informarea și consilierea acestora, astfel încât să opteze pentru calificările care li se potrivesc. De asemenea, lucrăm mult cu comunitatea din care fac parte persoanele respective, ca să se schimbe percepția. Am intrat în contact și cu angajatori pentru a-i face să înțeleagă că interesul lor în a angaja persoane vulnerabile nu trebuie să fie neapărat financiar, ci uman”, Daniela Vișoianu.

„Stă în măiestria fiecăruia să lucreze cu acești oameni vulnerabili. Am observat că persoanele cu dizabilități, de exemplu, sunt persoane foarte puternice și optimiste. Te conectezi cu ei atunci când le scoți în evidență abilitățile, nu dizabilitatea”, Iulia Hălăngescu, mentor dezvoltare personală.

„Nimeni nu e fericit dacă nu are un loc de muncă sau dacă nu poate apela la un serviciu medical. În acest proiect, am calificat deja 885 de persoane, dintre care 700 nu au 8 sau 10 clase. Oamenii aceștia au primit acum prima identitate socială”, Daniela Vișoianu, manager proiect.

Urmăriți mai jos toată înregistrarea emisiunii din 11 iulie.

12 iulie 2015

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *