Conferință lansare „Și noi avem dreptul la muncă!”, regiunea Nord-Vest

Conferință lansare „Și noi avem dreptul la muncă!”, regiunea Nord-Vest

Pe 1 iulie 2014, ACAR ((Agenția de Consultanță și Afaceri Română), partenerul Forum Group în proiectul „Și noi avem dreptul la muncă!”, a organizat conferința de lansare, pentru regiunea Nord-Vest,  a proiectului mai sus menționat.

Speakerii evenimentului au fost: Alexandru Zugrav și Bogdan Bobic, în calitate de coordonatori ai proiectului,  Leontina Boncea, Director Asociația Nevăzătorilor din România, Filiala Cluj și Lăcătuș Crăciun-Ion, din partea Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale.

Scopul evenimentului a fost acela de a-i informa pe cei interesați despre activitățile care urmează a fi implementate, dar și despre beneficiile de care se vor bucura persoanele din grupul țintă: participare gratuită la cursuri de formare, obținerea unei calificări care permite o mai mare flexibilitate pe piața muncii, mediere pe piața muncii cu scopul obținerii unui loc de muncă.

„Persoanele cu dizabilități au probleme în găsirea și păstrarea unui loc de muncă. De cele mai multe ori, locul lor este luat de persoane care nu au probleme”, a declarat, în cadrul evenimentului, Leontina Boncea, Director Asociația Nevăzătorilor din România, Filiala Cluj.

În cadrul proiectului “Și noi avem dreptul la muncă!”, 800 de romi și 100 de persoane cu dizabilități vor intra într-un program de calificare desfășurat în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 în regiunile București – Ilfov, Sud – Muntenia și Nord – Vest.

Proiectul este implementat de Forum Group în parteneriat cu Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE, Asociația Eco Energy și Agenția de Consultanță și Afaceri Română.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *