Campania ”Angajează-te să nu discriminezi”

Campania ”Angajează-te să nu discriminezi”

În perioada mai-iulie 2015, în cadrul proiectului „Şi noi avem dreptul la muncă!”, s-a desfățurat caravana „Angajează-te să nu discriminezi”. Campania, organizată de partenerul nostru  CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate a avut ca scop comunicarea cu angajatorii privind combaterea discriminării şi sprijinirea acestora pentru un bun management al diversităţii în organizaţiile lor. Astfel, s-au organizat 9 evenimente pe tema diversităţii în regiunile Sud-Muntenia şi Bucureşti-Ilfov: trei dintre ateliere au avut loc în Bucureşti, câte un atelier fiind organizat şi în judeţele Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Prahova şi Teleorman.

În contextul campaniei, participanţii, specialişti în resurse umane şi nu numai, au conştientizat dificultatea persoanelor din categorii vulnerabile de a fi acceptate şi integrate într-un mediu de lucru. Angajatorii prezenţi la ateliere au dobândit o mai bună înţelegere a situaţiilor de discriminare şi excludere cu care aceste categorii de persoane se confruntă la angajare sau la locul de muncă şi şi-au manifestat intenţia de a dezvolta iniţiative noi, menite să atragă şi să menţină angajaţi cât mai diverşi. Discuţiile din cadrul atelierelor s-au concentrat în jurul unor exemple concrete de discriminare, cât şi asupra unor date relevante pentru situaţia existentă în prezent în România.

 ”Și noi avem dreptul la muncă!” ( ID 143094) este un proiect implementat de FORUM GROUP, în parteneriat cu Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE, Asociația Eduteco și Agenția de Consultanță și Afaceri Română. Acesta are ca obiective îmbunătățirea integrării persoanelor cu dizabilități și persoanelor de etnie romă, eliminarea barierelor cu care aceștia se confruntă în obținerea unui loc de muncă și integrarea lor în societate.

4 august 2015

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *