137 de persoane au absolvit cursul de Consilier Vocațional din proiectul „Și noi avem dreptul la muncă!”

137 de persoane au absolvit cursul de Consilier Vocațional din proiectul „Și noi avem dreptul la muncă!”

Sunt momente în viața fiecăruia dintre noi când ajutorul primit de la un specialist poate să ne schimbe radical cursul vieții profesionale. Cu atât mai important este acest ajutor în cazul persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile. Specialistul despre care vorbim este Consilierul Vocațional.

De aceea, suntem bucuroși să vă anunțăm că am finalizat cursurile de Consilier Vocațional organizate în cadrul proiectului „Și noi avem dreptul la muncă!” ( ID 143094), implementat de FORUM GROUP, în parteneriat cu Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE, Asociația Eduteco și Agenția de Consultanță și Afaceri Română.

La cursuri au participat 142 de persoane (angajați din instituții publice și ONG-uri cu rol în sprijinirea grupurilor vulnerabile), dintre care 137 de persoane au obținut certificatul de calificare.

Cursurile de Consilier Vocațional au avut loc în perioada 15 octombrie 2014 – 28 martie 2015 în localitățile: București (37 de persoane calificate) , Pitești (53 de persoane calificate), Călărași (20 de persoane calificate), Satu Mare (14 persoane calificate) și Cluj (13 persoane calificate).

Serviciile de consiliere vocațională se adresează unui grup variat de persoane: tineri și adulți în căutarea unei identități profesionale, tineri și adulți cu dizabilități sau care provin din sistemul de protecție socială, imigranți, șomeri, persoane casnice aflate în căutarea unui loc de muncă etc.

Temele abordate în consilierea vocațională sunt următoarele: stima de sine, luarea deciziilor, stabilirea scopurilor, planificarea viitorului, rezolvarea de probleme, dezvoltarea deprinderilor de comunicare, dezvoltarea comportamentelor responsabile etc.

Felicitări și succes tuturor absolvenților!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *